20 mei 2024

Den Haag – Ontruiming illegale bewoning parochie Theresiakerk

De gemeente Den Haag heeft samen met de politie de parochie woning van de Theresiakerk aan de Apeldoornselaan ontruimd. In de woning bleken 30 slaapplaatsen voor arbeidsmigranten te zijn ingericht. Daardoor was de elektrische installatie overbelast en het brandgevaar groot. De parochie woning is inmiddels gesloten en verzegeld.

Ook in de Theresiakerk zelf stuitten de politie op illegale bewoning. Zij troffen 10 provisorisch gebouwde kamertjes aan, waarin nog eens 14 slaapplaatsen waren gerealiseerd. Vluchtwegen ontbraken en ook hier was de elektrische installatie overbelast. Bovendien mag een kerk niet worden bewoond. Ook deze kamers zijn gesloten en verzegeld.

Er wordt nog onderzocht hoe de verhuursituatie in de parochie woning en de Theresiakerk in elkaar stak en wie hierbij betrokken zijn geweest. In gesprekken met diverse arbeidsmigranten kwam naar voren, dat de bewoners ieder € 100 per persoon per week moesten betalen voor hun huisvesting van zeer beperkte kwaliteit.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com