16 juni 2024

Wassenaar – Molen in de steigers voor onderhoud

Rijksmonument korenmolen Windlust in Wassenaar is vanaf half maart tot en met december dicht vanwege restauratiewerkzaamheden.

Binnenkort worden steigers aangebracht en de wieken van de molen afgehaald. Daarmee is dit icoon in het centrum van Wassenaar klaar voor een grote opknapbeurt.

De werkzaamheden vinden grotendeels aan de buitenkant plaats. Het wiekenkruis wordt in z’n geheel vervangen. Daarnaast vindt metsel-, voeg- en pleisterwerk plaats aan de romp van de molen. Ook de gevels, het pleisterwerk en de betimmeringen aan de molenaarswoning worden aangepakt. Deze werkzaamheden zijn hard nodig omdat de molen kampt met vochtproblemen. Ook worden maatregelen getroffen om de brandveiligheid van de molen te verbeteren. Om de werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren, wordt rondom de molen een kleine bouwplaats ingericht. De werkzaamheden hebben geen gevolgen voor de verkeerssituatie.

Tijdens de restauratie blijven de molenaars zich wel actief voor de molen inzetten, onder andere met publicitaire werkzaamheden.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com