4 maart 2024

Zuid-Holland – Oproep: laat je kinderboeken zwerven!

Commissaris van de Koning Jaap Smit roept iedereen in de provincie Zuid-Holland op om kinderboeken te laten zwerven. Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit kreeg in het kader van de Kinderzwerfboek Provincie Estafette bezoek van Annechien en Robbert, Kind Ambassadeurs van Kinderzwerfboek.

Smit vindt dat alle kinderen leuke boeken moeten kunnen lezen. Hij riep vandaag, samen met Annechien en Robbert, iedereen in Zuid-Holland op om ook in de kast te kijken en boeken uit zwerven te sturen.

Smit: “Zwerfvuil of zwerfafval, daar hou ik niet van. Maar van zwerfboeken wel! Dus als je thuis boeken in de kast hebt staan die je graag met anderen wilt delen, laat ze zwerven, van de provincie Zuid-Holland naar alle windstreken en terug.”

Kinderzwerfboek, onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp, is in april 2019 de Provincie Estafette gestart in Drenthe. Gedurende drie jaar bezoekt Kinderzwerfboek alle provincies. Elke commissaris van de Koning roept iedereen in de provincie op om boeken uit zwerven te sturen.

Jaap Smit kreeg een boek van zijn collega in Noord-Holland en heeft op zijn beurt vandaag het spreekwoordelijke “stokje/kinderboekje” overgedragen aan zijn collega in Utrecht, commissaris van de Koning Hans Oosters.


Je kunt de kinderboeken laten zwerven op een zelfgekozen plek of in een van de 965 KinderzwerfboekStations in de provincie Zuid-Holland. Je kan hier een leuk boek uitzoeken om zelf te lezen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com