13 juni 2024

Delft – Gemeente maakt Delflandplein veiliger

Fietsers kunnen volgend jaar veiliger over het Delflandplein in Delft fietsen.

De gemeente wil snel beginnen de uitvoering van een serie maatregelen. De belangrijkste maatregel is dat fietsers in één richting gaan fietsen op de fietspaden rondom het plein. Nu fietsen ze in twee richtingen en zien automobilisten ze niet altijd goed aankomen.

Ook de inrichting van het Delflandplein verbetert. Minder markering en begroeiing maken het Delflandplein overzichtelijker. En het fietspad krijgt een rondere ligging rondom de rotonde. Fietsers moeten op een natuurlijke wijze met het autoverkeer mee over de rotonde gaan fietsen.

De nieuwe inrichting van het Delflandplein volgt op een onderzoek dat de gemeente heeft laten uitvoeren naar de verkeersveiligheid. Dit onderzoek bevestigt dat het Delflandplein een ingewikkelde en drukke rotonde is.

Dagelijks rijden nu 12.000 fietsers over het Delflandplein. Minder fietsers kan zorgen voor een betere verkeerssituatie. Daarom maakt de gemeente het voor fietsers uit Voorhof makkelijker om een alternatieve route te nemen. In de eerste helft van volgend jaar moet begonnen worden met de aanpassingen

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com