4 maart 2024

Leidschendam-Voorburg – “Komende jaren tot 200 laadpalen extra”

Bezitters van elektrische auto’s in Leidschendam-Voorburg zijn straks gegarandeerd van een oplaadplek op maximaal 200 meter van hun woning.

Deze laadpunten worden door ENGIE gerealiseerd. De gemeente verwacht dat er in de komende drie jaar tussen de 100 en 200 openbare laadpalen bij komen, bovenop de huidige 120 laadpalen.

Naast de beschikbaarheid van laadpalen was een lage prijs een belangrijk uitgangspunt in de aanbesteding. De laadpalen leveren 100 procent Nederlandse groene stroom, die voor een groot deel is opgewekt door lokale windmolens en zonnepanelen.

Nieuwe laadpalen zullen worden voorzien van slimme laadtechnieken, waardoor ze pieken en dalen in het stroomnet op kunnen vangen. Elektrische auto’s kunnen op die manier bij gaan dragen aan het stabiel maken van het energienet. Zo kan er op termijn ook tijdelijk energie worden uitgewisseld vanuit de auto naar het netwerk op momenten waarop er een energietekort dreigt.

De aanbesteding is samen met totaal 30 Zuid-Hollandse gemeenten gedaan. Hierdoor is het de grootste aanbesteding voor openbare oplaadpunten in Nederland.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com