28 september 2023

Den Haag – Nieuwe vestiging ROC Mondriaan Meppelweg

Aan de Meppelweg in de Haagse wijk Morgenstond is ROC Mondriaan met een omvangrijke verbouwing begonnen van het 60 jaar oude schoolgebouw op die plek. Het is de bedoeling dat de School voor Entreeopleidingen er intrekt. Naar verwachting duurt de verbouwing een jaar en kunnen de ruim 800 studenten er september 2022 hun opleiding voortzetten.

De entreeopleidingen zijn er voor iedereen vanaf 16 jaar die geen diploma van het voortgezet onderwijs heeft behaald. De entreeopleiding bereidt jongeren voor op uitstroom naar de arbeidsmarkt en op doorstroom naar een vervolgopleiding.

ROC Mondriaan zocht al enkele jaren naar een goede nieuwe behuizing van de onderdelen van de Entreeopleidingen die op dit moment gevestigd zijn op de Zuidlarenstraat en Waldorpstraat.

Het schoolgebouw is als rijksmonument eind jaren 50 gebouwd voor de RK Technische School St. Paulus. Later heeft het Haagsch Vakcollege ervan gebruik gemaakt en daarna een kinderdagverblijf. Ook was het het tijdelijke onderkomen van het Residentieorkest.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com