23 april 2024

Westland – Gemeente pakt misbruik invalideparkeren aan

Gemeente Westland gaat misbruik gehandicaptenparkeerkaarten tegen.

Vanaf 1 juni 2021 registreert de gemeente Westland de gehandicaptenparkeerkaarten die aan inwoners worden afgegeven in het Nationaal Parker Register van de RDW.

In dat landelijke register staan ook de gehandicaptenparkeerkaarten van tientallen andere gemeenten. De gemeente Westland kan daardoor controleren of de kaarten niet gestolen of ongeldig zijn. Zo kan misbruik worden voorkomen.

Tot voor kort registreerde de gemeente Westland de parkeerkaarten van gehandicapte inwoners in een eigen database. De lokale politie en handhavers konden alleen de kaarten van de eigen inwoners controleren, maar geen kaarten uit andere gemeenten.

Door aansluiting bij het Nationaal Parkeer Register kunnen zij van alle landelijk geregistreerde kaarten controleren of ze niet gestolen of ongeldig zijn. Er zijn veel gestolen kaarten in omloop die soms wel 1.500 euro opleveren.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com