4 maart 2024

Den Haag – Juridische procedure tegen bouw naast Catshuis

Vriend van Den Haag tekenen bezwaar aan tegen containerbouw naast het Catshuis.

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft plannen voor een containerachtig kantoorgebouw. Deze voorziening zal er voor minstens vijf jaar staan. Bedoeling is gedurende de verbouwing van het Binnenhof hier de staf van de Minister-President te vestigen.

Volgens advocaat Emilie Linssen van de Vrienden is de voorgenomen bouw een aantasting van de historische tuin van het Catshuis, dat tezamen met het aangrenzende park Sorghvliet een van de weinige overgebleven voorbeelden is van een 17e-eeuwse landschapstuin. Linssen zei dit in Regio TV aan Tafel.Het Catshuis zelf is een Rijksmonument dat in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang is vanwege de ouderdom en als middelpunt van de historische parkaanleg. Het voorgenomen gebouw tast dit cultureel erfgoed nodeloos aan.

Er zijn genoeg lege kantoorgebouwen, ook in de directe omgeving van het Catshuis, waar de betreffende ambtenaren uitstekend kunnen werken.Het bouwverkeer vraagt bovendien om verdere ingrepen, onder meer bij de toegangspoort. Daarnaast zal een aantal bomen gekapt worden. De volledige uitzending ziet u hieronder.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com