16 juli 2024

Den Haag – Stranden meer toegankelijk

De Haagse stranden worden steeds toegankelijker.

De gemeente en de organisatie ‘Voorall’(For All) zetten zich hiervoor in. Voorall maakt zich hard voor Hagenaars met een beperking, In Kijkduin staat bij Strandtent 14 een toegankelijke toiletunit op het strand. Voor mensen met een beperking die de zee in willen, is hier een nieuwe ‘stretcher met drijvers’ beschikbaar.

Loosduinen legt drie betonnen paden met uitkijkplateau op zee aan. In Scheveningen worden ook drie toegankelijke paden richting de zee aangelegd. Strandpaviljoen Grand Plage schenkt extra aandacht aan mensen met een visuele beperking. Zij hebben een braille en grootletter menukaart.

Bij de Scheveningse Biesieklette zijn er speciale strandrolstoelen en -rollators te huur. Voorall ontwikkelde het project ‘Haagse stranden toegankelijk voor iedereen’ zodat iedereen, met en zonder beperking, kan genieten van strandrecreatie.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com