23 april 2024

Delft – Voorlopig ontwerp Houttuinenplein klaar

In april werd ‘Tuin van Delft’ gekozen als winnend ontwerp voor de herinrichting van het Houttuinenplein, aan de noordkant van het station. BOOM Landscape heeft het ontwerp de afgelopen maanden uitgewerkt tot een voorlopig ontwerp. Daarbij heeft het ontwerpbureau de adviezen van de stad die naar voren kwamen bij de selectie van het schetsontwerp meegenomen.

Het ontwerp voor Tuin van Delft bestaat uit verschillende groenvakken met zitranden. Tussen de groenvakken in komt ruimte voor onder meer een terras en buitenexposities. Daarmee wordt het plein een groene plek met veel ruimte voor biodiversiteit waar mensen elkaar kunnen ontmoeten of even op de trein kunnen wachten.

De komende tijd werkt BOOM Landscape verder aan het definitieve ontwerp. De aanleg kan beginnen wanneer het gebouw Huis van Delft af is, inclusief de innovation gallery op de begane grond. Naar verwachting is dit eind volgend jaar het geval. De aanleg van Tuin van kan waarschijnlijk eind 2022 of begin 2023 beginnen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com