4 maart 2024

Wassenaar – Documenten Geesbert van Barneveld overhandigd

Documenten met informatie over verzetsheld Geesbert van Barneveld zijn overhandigd aan de gemeente Wassenaar. Burgemeester Leendert de Lange nam een rapportage van maar liefst 192 pagina’s in ontvangst die door Peter Knijnenburg zijn verzameld over verzetsheld Geesbert van Barneveld.

Voor de gemeente archivaris, Carla de Glopper, was er ook een exemplaar als dank voor haar hulp voor het opzoeken van diverse documenten in het oud archief.

Zes jaar geleden kwam Peter Knijnenburg in contact met Guus van Barneveld, de zoon van verzetsheld Geesbert van Barneveld. Guus vertelde dat hij al heel lang bezig is om een straat op naam van zijn vader te krijgen. De toezegging voor een straatnaam zou dateren uit 1947.

De zoon ervaarde dit als een groot gemis en onrecht die de familie is aangedaan. Hierop heeft Peter Knijnenburg aangeboden om uit te zoeken wat er precies gebeurd was met de toezegging en het niet uitvoeren ervan.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com