22 juli 2024

Den Haag – “Versterking aanpak vrouwelijke genitale verminking”

Ruim 600 huisartsen in Den Haag en regio worden nadrukkelijk betrokken bij de aanpak van vrouwelijke genitale verminking, ook wel vrouwenbesnijdenis genoemd.

Dat is een van de onderdelen van het nieuwe actieplan ‘Aanpak Vrouwelijke Genitale Verminking in (regio) Den Haag’. Wethouder Kavita Parbhudayal van Zorg heeft het nieuwe actieplan aan de gemeenteraad aangeboden.

Huisartsen zetten zich samen met jeugdartsen, verloskundigen, sleutelpersonen en jongerenambassadeurs dagelijks in om vrouwelijke genitale verminking te voorkomen. Daarnaast bieden ze gepaste hulp aan slachtoffers.

Als onderdeel van het nieuwe actieplan hebben inmiddels ruim 600 huisartsen in Den Haag en regio de routekaart ‘Stop VGV’ ontvangen. Zij hebben een belangrijke signaalfunctie bij VGV en bij het doorverwijzen van vrouwen.

Zahra Naleie is een expert op het gebied van genitale verminking en geeft trainingen hierover aan jonge ambassadeurs. Zij is door zorgwethouder Kavita Parbhudayal bedankt voor haar inzet voor Den Haag.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com