21 februari 2024

Leidschendam-Voorburg – Lintje voor mw Luteijn

Op vrijdag 16 juli 2021 reikte burgemeester Klaas Tigelaar een Koninklijke onderscheiding uit aan Renie Luteijn uit Leidschendam.

Mevrouw Luteijn is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats tijdens haar afscheid van Foxtaal in Voorburg.

Ze kreeg de onderscheiding voor haar vrijwillige verdiensten, vooral op het gebied van integratie. Al meer dan 30 jaar zet zij zich in voor anderen. Bij de Koningkerk in Voorburg heeft zij diverse rollen en taken vervuld, waaronder het mede opzetten van de kinderbijbelbibliotheek en verzorgde zij cursussen over zingeving en geloof.

Al meer dan 20 jaar helpt zij echtparen hun communicatie te verbeteren vanuit haar vrijwilligerswerk bij Marriage Encounter. Mevrouw Luteijn nam afscheid van opleidingsbureau Foxtaal in Voorburg (gespecialiseerd in onder meer inburgeringscursussen). Foxtaal vond in mevrouw jarenlang een bevlogen bestuurslid/voorzitter en sociaaljuridisch adviseur. Met haar sociaal-medisch spreekuur beantwoordde zij meer dan 2300 hulpvragen van anderstaligen. Ook zet zij zich zeer actief in voor de aan Foxtaal gelieerde Stichting Kleurwerk.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com