18 mei 2024

Westland – Bronzen medaille voor Gertjan Solleveld

Burgemeester Bouke Arends heeft op 9 juli 2021 een bronzen medaille van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen uitgereikt aan Gertjan Solleveld uit ’s-Gravenzande vanwege zijn redden van een drenkeling.

Na het doen van zijn schoolexamen loopt Gertjan op de Middelbroekweg in Naaldwijk. Voor hem loopt een man te wankelen en deze komt in het water terecht. Omdat de man niet meer bovenkomt springt Gertjan de man achterna. Eenmaal met de drenkeling aan de kant komt er toevallig een politiewagen aan. De agenten ontfermen zich over het slachtoffer en roepen een ambulance op om hem naar het ziekenhuis te brengen.

Gertjan Solleveld is voorgedragen voor een erkenning van dit moedige optreden bij de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen.
De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen is een organisatie die sinds 1767 bestaat en sindsdien medailles toekent aan mensen die een ander van verdrinking hebben gered.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com