16 juli 2024

Wassenaar – Meer duidelijkheid over toekomst Theater Warenar

De toekomst van de Theater Warenar wordt steeds duidelijker. De gemeente, de parochie H. Augustinus en Stichting Beheer Warenar zijn het eens geworden over de verkoop van Theater de Warenar van de gemeente aan de parochie. Daarnaast wordt de beheersstichting eigenaar van de begane grond en het theater. Op woensdag 21 juli hebben de partijen hierover een intentieovereenkomst getekend.

Na intensieve onderhandelingen hebben partijen nu een overeenkomst getekend. Daarin spreken de gemeente, beheerder en de parochie af dat de gemeente de Warenar aan de parochie verkoopt; de beheerder wordt eigenaar van de begane grond en het theater.

Onderzocht wordt of op de bovenverdiepingen ongeveer 15 koopwoningen voor starters kunnen worden gerealiseerd. Dit is nodig om de Warenar en theater als (monumentaal) gebouw te renoveren en verduurzamen én het culturele en maatschappelijke gebruik van de parterre en theater voor lange termijn te waarborgen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com