13 april 2024

Leidschendam-Voorburg – Jules Bijl waarnemend burgemeester

Jules Bijl is benoemd tot waarnemend burgemeester Leidschendam-Voorburg. Hij start op 1 september 2021. Bijl is 63 jaar en woont in Vlaardingen, waar hij sinds september 2020 wethouder is. De huidige burgemeester, Klaas Tigelaar, wordt Voorzitter van het College van Bestuur bij de Laurentius Stichting in Delft.

Na een gesprek met de fractievoorzitters over het gewenste profiel van de nieuwe waarnemer heeft de commissaris Jules Bijl voorgesteld als waarnemend burgemeester van Leidschendam-Voorburg.

Na de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar zal de procedure voor een nieuwe burgemeester worden gestart. Die zal waarschijnlijk eind volgend jaar aantreden. Jules Bijl heeft ruime bestuurlijke ervaring. Voor zijn wethouderschap in de gemeente Vlaardingen was hij onder meer 4 jaar ambassadeur in Trinidad en Tobago. Van 2010 tot 2015 was hij directeur kabinet bij de gouverneur van Curaçao.

Ook heeft hij 5 jaar ervaring opgedaan als burgemeester in Eemnes en was hij waarnemend burgemeester in Montfoort.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com