16 juni 2024

Haaglanden – Steeds meer electrische steps op de weg

Bijna 3% van de mensen in Haaglanden is in het bezit van een licht elektrisch voertuig zoals een scooter, step of skateboard. Bijna de helft hiervan heeft een elektrische step. Dit blijkt uit de E-bike Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder 6.400 Nederlanders.

In heel Nederland rijden inmiddels 363.000 licht elektrische voertuigen rond. Daarbij zijn e-bikes niet meegeteld. Bijna de helft daarvan bestaat uit elektrische steps (47%). Dit komt neer op bijna 167.000 exemplaren.

Elektrische scooters pakken een kwart van de markt. Bezitters van licht elektrische voertuigen zijn vaak man, 18 tot 34 jaar oud en hebben een minimum tot modaal inkomen. 2 procent van de mensen gaat nog voor het eind e van het jaar een licht elektrisch voertuig aanschaffen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com