25 april 2024

Westland – Bouw Westmade Noord in Monster gestopt

De Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid heeft jonge en volwassen rugstreeppadden en dikkopjes aangetroffen op het bouwterrein Westmade Noord te Monster. Daarom zijn de voorbereidende bouwwerkzaamheden gestopt.

Het gaat om voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van 500 huizen. Omwonenden van het gebied Westmade Noord te Monster en Natuurlijk Delfland hebben aan de bel getrokken bij verschillende instanties omdat zij niet wilden dat de aanwezige rugstreeppadden zouden worden vernietigd door dat werk.

Vorige week heeft de Omgevingsdienst ZHZ het gebied in de avond bezocht en de padden gevonden, dit in tegenstelling tot eerdere bezoeken van ecologen in het betreffende gebied. De bouwwerkzaamheden zijn gestopt omdat rugstreeppadden beschermde diersoorten zijn. De bouwplannen moeten mogelijk worden aangepast.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com