22 april 2024

Zuid-Holland – Achterstand bij registratie landbouwvoertuigen

Nog maar een-derde van alle Zuid-Hollandse landbouwvoertuigen is geregistreerd. Dat blijkt uit de cijfers van de Rijksdienst voor het wegverkeer, RDW. Daarmee loopt Zuid-Holland behoorlijk achter.

Vooral de werk- en wegenbouwvoertuigen en de bijzondere landbouwvoertuigen blijven achter. Vanaf 1 januari 2022 moeten deze voertuigen geregistreerd zijn om nog op de weg te mogen.

De RDW roept eigenaren van deze voertuigen op om snel aan de registratie te beginnen. Alleen dit jaar kan dat online zonder keuring.

De RDW doet nu al een beroep op de eigenaren om wachttijden of teleurstelling te voorkomen. Om nog op de openbare weg te mogen rijden, moeten alle landbouw voertuigen vanaf 1 januari 2022 geregistreerd zijn. Dat kan nu op de website voor de RDW voor 18 euro. Zijn ze dat niet en komt de eigenaar toch op de openbare weg, dan riskeert hij riskeert hij een boete en zijn de voertuigen mogelijk niet verzekerd. Volgens de RDW weten veel mensen niet dat hun voertuig toch echt geregistreerd moet worden.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com