22 juni 2024

Den Haag – Actievoerders op dak Tweede Kamer

Actievoerders van Greenpeace zijn op het dak van de nieuwe Tweede Kamer in Den Haag geklommen om drastische maatregelen tegen de natuurcrisis af te dwingen.

Volgens de actievoerders schendt Nederland al jaren de Europese natuurbeschermingswetten door de extreem hoge uitstoot van stikstof die neerslaat in de natuur.

Greenpeace roept de politiek op om nu met oplossingen te komen om de natuurcrisis serieus aan te pakken. De Algemene Politieke Beschouwingen, volgende week, zijn volgens de milieuorganisatie de uitgelezen kans hiervoor.

De milieuorganisatie zette 20 mei de eerste juridische stappen richting de Nederlandse Staat door middel van een sommatie. Een rechtszaak gaat echter jaren duren en die tijd is er niet, volgens de actievoerders. Het feit dat de formatie zo extreem lang duurt werkt ook niet mee.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com