25 juni 2024

Delfland – Aanleg Erasmusvaart van de baan

De aanleg van de Erasmusvaart als groenblauwe verbinding tussen Westland en Den Haag blijkt niet de meest efficiënte oplossing voor het waterbeheer in het gebied van het Hoogheemraadschap van Delfland.

Dit blijkt uit een onderzoek naar de werking van de Erasmusvaart bij hoosbuien. Om hoosbuien in Den Haag of Westland op te vangen en af te voeren, zijn goedkopere maatregelen denkbaar.

Een aantal gebiedsontwikkelingen tussen Westland en Den Haag waren aanleiding voor het idee van een Erasmusvaart. Dit zou een mooie kans bieden om waterproblemen op te lossen. Dit blijkt niet zo te zijn.

Uit een onafhankelijk onderzoek blijkt het effect dat de Erasmusvaart niet in verhouding te staan tot de kosten. Er zijn andere oplossingen denkbaar die een meer of gelijk effect behalen voor minder kosten.

Zo kan de gemaalcapaciteit worden vergroot of een extra ondergrondse waterbuis worden aangelegd. Op basis van de conclusies en aanbevelingen legt Delfland de voorbereidingen voor dit project neer.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com