13 juni 2024

Rijswijk – Nieuwe Kinderrechtenambassadeurs geinstalleerd

Wethouder Larissa Bentvelzen (Jeugd en Participatie) heeft de nieuwe Kinderrechtenambassadeurs voor Rijswijk geïnstalleerd. Dit gebeurde op woensdag 29 september 2021 op plechtige wijze in het stadhuis. De Kinderrechtenambassadeurs zetten zich tot december 2022 in om de ideeën en wensen van kinderen zichtbaar te maken en waar mogelijk te laten realiseren.

Dit is het zesde jaar dat gemeente Rijswijk kinderen aanstelt om de rechten van kinderen te vertegenwoordigen. Negentien kinderen uit groep 7 van 11 basisscholen in Rijswijk zijn benoemd als nieuwe kinderrechtenambassadeurs .De jonge ambassadeurs gaan het bestuur van Rijswijk gevraagd en ongevraagd adviseren over uiteenlopende onderwerpen. De ambassadeurs hebben onlangs kennis met elkaar gemaakt en uitleg gekregen over kinderrechten. Maandelijks komen de Rijswijkse Kinderrechtenambassadeurs bij elkaar op het stadhuis om onder begeleiding van de kinderrechtencoach Mike van der Kraan in gesprek te gaan over thema’s als kinderrechten, verkeer, veiligheid, dierenwelzijn en armoede. Eén van de eerste activiteiten van de kinderrechtenambassadeurs is het kindervragenuur met de raad en wethouder(s) welke in november van dit jaar plaatsvindt.

Gemeente Rijswijk wil kinderen en jongeren invloed geven op hun leefomgeving door ze mee te laten doen in de samenleving. De gemeente investeert in jeugdparticipatie door kinderen en jongeren actief te laten meedenken, meebeslissen en meedoen. ‘Dit doen we onder andere door de inzet van Rijswijkse kinderrechtenambassadeurs. Zij gaan het bestuur van Rijswijk gevraagd en ongevraagd adviseren over uiteenlopende onderwerpen die gaan over wat ieder kind nodig heeft om veilig en gezond op te groeien. Ik ben erg trots dat we dit jaar voor de zesde keer nieuwe kinderrechtenambassadeurs van basisscholen uit heel Rijswijk mogen verwelkomen’, aldus wethouder Bentvelzen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com