13 april 2024

Zuid-Holland – Week van Toegankelijkheid

Er zijn veel regionale initiatieven dit jaar voor de Week van de Toegankelijkheid. Voorstellingen, natuurwandelingen en online workshops: overal in het land valt van alles te beleven op het gebied van toegankelijkheid. En niet voor niets, want mee kunnen doen, is voor iedereen belangrijk: altijd en overal. De Week begint maandag 4 oktober en wordt ook dit jaar georganiseerd door belangenbehartiger Ieder(in).Toegankelijkheid: het verschil tussen wel of niet mee kunnen doen

Het kan het leven een beetje beter maken: een terrasje pakken, een middag winkelen, een expositie bezoeken, een rondje door het bos maken, maar ook lachen om een online filmpje of een discussie volgen. Toegankelijkheid voorkomt uitsluiting, daarom is het zo belangrijk om erbij stil te staan. Het houdt niet op bij het neerleggen van een oprijplaat, maar gaat ook over het begrijpelijk maken van teksten, het toegankelijk maken van een website en het ondertitelen van een filmpje.

Steeds meer regionale organisaties laten weten dat ze meedoen aan de Week. Zij laten op creatieve manieren zien hoe leuk en interessant toegankelijkheid kan zijn. In Breda bijvoorbeeld, daar pakken ze het groots aan op 9 oktober. Hoogtepunt: een optreden van breakdancer REDO, bekend van het Eurosongfestival en de huldiging van de Olympische sporters. Hij geeft workshops over breakdancen met een beperking.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com