25 april 2024

Den Haag – CollectieLab in Muzee Scheveningen feestelijk geopend

Het CollectieLab in Muzee is geopend door burgemeester Jan van Zanen. ‘Wie wat bewaart die heeft wat’ – Het staat groot op de muur van het nieuwe CollectieLab bij Muzee en hoewel de tekst prikkelt, is daarmee nog niet duidelijk wat er zich nu eigenlijk in de uitgebreide collectie van Muzee bevindt.

De visserij verdwijnt langzaam uit Scheveningen en hiermee verdwijnt ook steeds meer de kennis van erfgoed die met deze geschiedenis samenhangt.

De burgemeester kreeg een exclusieve rondleiding in het museum en uitleg over hoe Muzee samen met vrijwilligers uit Scheveningen de collectie bekijken, onderzoeken en waarderen.

Ter gelegenheid van de opening organiseerde Muzee een feestelijk avondprogramma. Er was een speciale modeshow in de Scheveningenzaal die de verscheidenheid van de Scheveningse schoudermantel liet zien.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com