23 april 2024

Zuid-Holland – Erfgoeddag; De kracht van water

Over een week is het zover! Dan wordt de Erfgoeddag gehouden. Het jaarlijkse congres van Erfgoedhuis Zuid-Holland in samenwerking met provincie Zuid-Holland vindt plaats op donderdag 4 november van 10.00 tot 17.30 uur, in Kunstmin in Dordrecht én is te volgen via een livestream. De dag staat in het teken van water en is daarmee razend actueel.

Het congres bestaat uit bijdragen van toonaangevende sprekers en voorbeelden uit het Zuid-Hollandse erfgoedveld. Doelgroep van de dag zijn erfgoedprofessionals, -vrijwilligers en -geïnteresseerden. Vanwege de urgentie van het thema zal de dag ook relevant zijn voor media.

De Erfgoeddag besteedt dit jaar nadrukkelijk aandacht aan de opgaven waar we ons in de Hollandse delta voor gesteld zien: hoe behouden we ons erfgoed bij een stijgende zeespiegel? Hoe gaan we om met ons maritieme landschap? Hoe lang kun je doorgaan met de dijken te verhogen? Welke voorbeelden zijn er, historisch of in het buitenland, waar we iets van kunnen leren?

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com