21 mei 2024

Westland – ‘Pootje van Bram’ feestelijk geopend

Op vrijdag 19 november 2021 wordt de nieuwe verbindingsweg tussen de Maasdijk (N220) en bedrijventerrein Honderdland, ook wel geheten het ‘Pootje van Bram’, feestelijk geopend.

De weg, vernoemd naar oud-wethouder Bram Meijer die zich hier eerder mee bezig hield, moet de verkeersafwikkeling in het gebied aanzienlijk verbeteren.

Het ‘Pootje van Bram’ is een innovatieve constructie, die nodig was vanwege de uitdagingen van het zettingsgevoelig gebied vlak bij een dijklichaam. Er is daarom voor het ontwerp van een drijvende balansbrug gekozen, en is daarmee de eerste van zijn soort in Europa. Hoewel het ontwerpen van de brug langer duurde, kon dit ontwerp voor één miljoen euro minder worden uitgevoerd dan traditionele bruggen.

Door ‘Het Pootje van Bram’ ontstaat er voor het stuk Maasdijk tussen de nieuwe verbindingsweg en de Pettendijk ruimte voor een andere bestemming en ontwikkeling. Om de overlast voor de bewoners te beperken zijn er een geluidsscherm en een zichtscherm geplaatst. Hier komt beplanting tegen aan voor een groene uitstraling.

Bootjes kunnen onder de brug door en voor fietsers blijft het mogelijk om de Maasdijk over te steken. Begin volgend jaar start het project om de fietsverbinding vanaf het onderpad naar het voormalig Blauwhek te verbeteren. Bij het ontwerp van een nieuwe functionele inrichting, worden bewoners en bedrijven gevraagd om mee te denken.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com