25 april 2024

Zoetermeer – Duurzaam licht bij stadhuis Zoetermeer

Zes aluminium armaturen van lantarenpalen worden vervangen door bamboe exemplaren aan de Engelandlaan in Zoetermeer. Dit is het parkeerterrein voor het Stadhuis waar de verlichting nog niet optimaal was. Een armatuur is de houder van een lamp en de drager van de lichtbron.

Bijzonder aan de bamboe exemplaren is dat deze veel duurzamer zijn. De gemeente houdt met de plaatsing van deze exemplaren komend jaar een proef om te bekijken hoe de bamboe armaturen zich in weer en wind houden. Na een jaar volgt een evaluatie en wordt bekeken of we de bamboe armaturen op grote schaal gaan invoeren.

In Zoetermeer wordt gewerkt aan energiebesparing. Inmiddels zijn er in Zoetermeer zo’n 18.000 Ledlampen in de openbare verlichting en daarmee nog een 10.000 voor de boeg.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com