19 juni 2024

Den Haag – Gemeente klaar voor nieuwe Wet inburgering

De nieuwe inburgeringswet, die gemeenten de regie geeft over de inburgering van statushouders, gaat op 1 januari 2022 in.

Vanaf dat moment kunnen Haagse inburgeraars rekenen op individuele begeleiding en een inburgeringstraject op maat. Vandaag presenteert de gemeente de Implementatiebrief Haagse Inburgering. “We hebben er vertrouwen in dat het Haagse inburgeringsbeleid een succes wordt. Een succes voor de stad, maar ook voor de nieuwkomers die in Den Haag hiermee de start krijgen die ze verdienen en nodig hebben” benadrukt Arjen Kapteijns, wethouder Sociale Zaken en Werk. Met het implementatieplan staat de gemeente Den Haag klaar voor de nieuwe inburgeringsopgave.

Alle Haagse inburgeraars krijgen een uitgebreide, persoonlijke intake en maken kennis met alle facetten van hun inburgeringstraject. Samen met de ‘casemanager Inburgering’ maken inburgeraars een passend en persoonlijk inburgeringsplan voor hun inburgeringstraject. “We kijken samen met de inburgeraars wat zij willen bereiken in Nederland en zetten samen de stip op de horizon. Hierdoor creëren we vanaf de start eigenaarschap bij de inburgeraars over hun traject”, licht Kapteijns toe.

De gemeente krijgt een veel grotere rol in het begeleiden van inburgeraars: voor asielstatushouders maar ook voor de gezins- en overige migranten. “Een vast contactpersoon voor alle inburgeraars, die het gehele traject begeleiding biedt, dat biedt kansen om een vertrouwensband op te bouwen”, zegt de Haagse wethouder.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com