19 juni 2024

Westland – CDA wil zich meest toegankelijke gemeente laten uitroepen

Het CDA doet een oproep om Westland tot meest toegankelijke gemeente van Nederland uit te laten roepen.

Kort geleden werd Stein de meest toegankelijke gemeente voor mensen met een beperking of chronische ziekte. In 2016 werd een verdrag over handicap van de Verenigde naties aangenomen. Daarin staat dat gemeenten verantwoordelijk zijn voor de toegankelijkheid van de ruim 1 op 10 mensen die een handicap heeft. Dat kan ondermeer afhankelijkheid zijn van een rolstoel, slecht zicht of gehoorproblemen.

Er worden volgens het CDA al stappen gezet om de toegankelijkheid te verbeteren. Om dit verder uit te breiden schuift de partij een ervaringsdeskundige naar voren. Max de Bruin maakt gebruik van een rolstoel en weet dus waar verbeteringen kunnen worden doorgevoerd. De Bruin staat ook op de kandidatenlijst voor de verkiezingen van volgend jaar.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com