25 april 2024

Den Haag – Vrienden van Den Haag maken bezwaar tegen lelijke bebouwing in Scheveningen

De Vrienden van Den Haag tekenen bezwaar aan tegen een massieve bebouwing langs de Strandweg. Volgens de Vrienden doet het denken aan een verlate uitvoering van de Atlantikwall. Ze noemen het ‘een verdere teloorgang van de badplaats Scheveningen’. 

De plannen voldoen op geen enkele wijze aan een eerder door de gemeente vastgesteld  ‘beeld’-kwaliteitsplan. Dat zou ervoor moeten zorgen dat nieuwbouw past in de omgeving en van hoge kwaliteit is.  De Welstandscommissie heeft positief geadviseerd over de plannen, maar daarbij is de kwaliteit niet meegenomen. De Vereniging Vrienden van Den Haag heeft als doel het bevorderen van de leefbaarheid van Den Haag met behoud van zijn karakteristieke waarden.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com