22 juli 2024

Leidschendam-Voorburg – Opnieuw geld beschikbaar voor subsidie isolatie en groendak

Binnenkort aan de slag met het verduurzamen van uw woning? Vanaf 3 januari 2022 is er opnieuw € 350.000 subsidie beschikbaar gesteld voor het isoleren van de woning of het plaatsen van een groendak. Het isoleren van een woning zorgt voor een lager energieverbruik – en dus een lagere energierekening – en een verhoogd wooncomfort.

Ook een groendak isoleert, vangt overtollig regenwater op en zorgt voor een gelijkmatige afvoer van de regen, waardoor er geen wateroverlast ontstaat. Wethouder duurzaamheid Jan-Willem Rouwendal: “Door het opnieuw geld beschikbaar stellen, stimuleert de gemeente de overgang naar de verduurzaming van woningen. Het vergroenen van daken en isoleren van de bestaande woningen helpen bij het klimaatbestendig inrichten van de gemeente.” De subsidie vraagt u aan via de website van de gemeente en is voor particuliere woningeigenaren en VvE’s.

De subsidie bedraagt 20% van de totale kosten die geïnvesteerd zijn in het isoleren van de vloer, wanden of het dak, en 25% van de totaal geïnvesteerde kosten van de aanleg van een groen dak. Er kan alleen subsidie worden aangevraagd voor werkzaamheden die nog niet zijn uitgevoerd. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op www.lv.nl/energietransitie.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com