16 juni 2024

Den Haag – ‘Kamers met Aandacht’ slaat aan

De proef ‘Kamers met Aandacht’ in Den Haag is zo succesvol verlopen, dat de proef met deze vorm van woningdelen nog 2 jaar doorgaat.

Dezelfde woonvorm wordt nu ook in Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Wassenaar en Zoetermeer opgezet. Het is bedoeld voor jongeren die zelf geen of nauwelijks een sociale omgeving hebben. Dit kan zijn omdat ze eerder in een instelling of pleeggezin woonden. De verhuurder helpt de jongere op weg om op eigen benen te staan.

De jongere betaald gewoon huur. Zo kunnen ze vanuit een veilige en vertrouwde omgeving verder groeien naar een zelfstandige toekomst. Volgens wethouder Parbhudayal van Jeugdzaken is er in het eerste jaar voor 8 jongeren een plek gevonden. Er zijn gesprekken gevoerd met nog 30 geïnteresseerde verhuurders.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com