20 mei 2024

Wassenaar – Samenwerking met Voorschoten voortgezet

De gemeenten Voorschoten, de gemeente Wassenaar, Wassenaar-Voorschoten Marketing en de Bibliotheek-VVV Wassenaar hebben donderdag 17 december hun handtekening gezet onder de voortzetting van hun succesvolle samenwerking voor de komende drie jaar.

Met prachtige natuur, karakteristieke cultureel erfgoed en gezellige dorpscentra, bieden Voorschoten en Wassenaar veel kansen voor toerisme en recreatie. Het gaat om de kwaliteitsverbetering van voorzieningen, het vergroten van werkgelegenheid, het versterken van het vestigings- en investeringsklimaat en het versterken van cultureel erfgoed en groen. Door samen te werken kunnen gemeenten en ondernemers de kansen die er liggen, verzilveren.

Wethouder Caroline Klaver (Wassenaar) vertelt: “Het is belangrijk om samen te blijven bouwen aan een bloeiende lokale economie. Voor onze inwoners en bezoekers is de VVV een goede informatiebron voor evenementen, activiteiten en mooie nog niet ontdekte plekjes in onze eigen dorpen. Als de bezoeker weet wat er is, dan zal die ook eerder geneigd zijn om een langer bezoek te plannen, meerdere bestemmingen aan te doen, nog eens terug te komen en de mooie ervaring te delen. Dat is goed voor onze economie.”

Gemeenten en Wassenaar-Voorschoten Marketing werken sinds 2017 samen. Er is inmiddels veel bereikt. Zo zijn er onder andere in Voorschoten en in Wassenaar VVV’s geopend en ook op de vernieuwde website Wassenaar-Voorschoten.info zijn alle toeristische en recreatieve voorzieningen te vinden. De komende jaren staat er weer veel op de planning. De voortzetting van de samenwerking is dan ook een logische stap.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com