25 april 2024

Zoetermeer – Innovatie voor beroepsonderwijs

Zoetermeer zet zich samen met vier onderwijspartners in om een leven lang ontwikkelen, de doorlopende leerlijnen en hybride onderwijs in de stad verder te brengen.

De gemeente Zoetermeer heeft samen met De Haagse Hogeschool, mboRijnland, het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Smart Technology en het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Welzijn en Zorg de samenwerkingsovereenkomst online ondertekend.

De gemeente Zoetermeer en vier vooraanstaande onderwijspartners nemen de belangrijkste economische kernsectoren van Zoetermeer als uitgangspunt om ten eerste het aangeboden onderwijs uit te breiden en daarnaast aansluiting te creëren bij de bestaande ontwikkelingen binnen deze gebieden: toegepaste IT/ICT & diensten, health, bouw & installatie en logistiek en handel.

Ook streven de partijen naar doorlopende leerlijnen van middelbaar onderwijs naar mbo, hbo en de arbeidsmarkt. “Als de aansluiting beter is, wordt het voor studenten makkelijker om door te stromen van de ene naar de andere opleiding. Minder studenten vallen uit en het onderwijs kan verdiept, verrijkt of versneld worden. Zo worden zij de werknemer van de nabije toekomst”, aldus Otto Jelsma (bestuurder mboRijnland).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com