13 april 2024

Rijswijk – Zuid-Hollands Landschap en Rijswijk voor een groene toekomst

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap en de gemeente Rijswijk hebben een intentieovereenkomst getekend. Het Zuid-Hollands Landschap krijgt de ruimte om de komende maanden te onderzoeken of zij Buitenplaats De Voorde, gelegen in de Rijswijkse Landgoederenzone, over kan nemen van de gemeente Rijswijk.

De natuurorganisatie werkt in 2022 een plan uit om van deze vervallen plek weer een groene parel te maken. De overeenkomst is tot stand gekomen na jaren van onzekerheid en dankzij een initiatief van betrokken buurtbewoners.

Buitenplaats De Voorde staat sinds 2012 te koop en de toekomst van het landhuis is al lange tijd ongewis. Het Zuid-Hollands Landschap ziet mogelijkheden om de natuur op de buitenplaats te versterken en te beschermen.

Wethouder van de Laar is blij met de ingeslagen weg. De verwachting is dat het Zuid-Hollands Landschap in de zomer van 2022 met een voorstel komt voor de ontwikkeling en restauratie van de buitenplaats. Als de gemeente de plannen positief beoordeeld, worden er eind 2022 nadere afspraken over de overdracht van de buitenplaats gemaakt.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com