25 april 2024

Zoetermeer – Verlenging overeenkomst Hof van Seghwaert

De gemeente Zoetermeer heeft ingestemd met het verzoek van de voorzitter van de stichting ‘De Hof van Seghwaert’ om de bruikleenovereenkomst die op 1 mei 2027 afloopt tussentijds met 10 jaar te verlengen.

Wethouder Margreet van Driel (Grondzaken): ‘’De boomgaard is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een prachtige groene hof in de stad en verbindt mensen met elkaar en met de natuur. Dit geeft zekerheid en voelt als waardering voor het vele werk dat zij verzetten. En ik beschouw het als uniek dat Zoetermeer deze stadsboomgaard midden in het centrum herbergt. Ik heb veel waardering voor alle vrijwilligers die zich inzetten voor het onderhoud van de perenboomgaard. De verlenging maakt het mogelijk om ook langdurige investeringen te doen. Want een nieuwe boom plant je voor minstens 15 jaar of langer.’’

Er worden al volop plannen gemaakt voor de toekomst. Zo is er een uitbreiding van de buitenkeuken, wordt er gewerkt aan een nieuw kippenhok en komen er een aantal nieuwe bomen. De perenbomen zijn namelijk op leeftijd en een aantal zieke bomen is aan vervanging toe. Door nieuwe bomen te planten en er ook andere fruitbomen tussen te planten, ontstaat meer biodiversiteit en blijft de boomgaard fris en fruitig. Met een zogeheten herplant- plan willen ze, waar dat nodig is, de bomen op het terrein geleidelijk gaan vervangen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com