29 maart 2024

Zoetermeer – Voorbereidingen op de jaarwisseling

De jaarwisseling wordt opnieuw anders dan andere jaren. Door de coronamaatregelen wordt de wisseling van het jaar in kleine kring en zonder vuurwerk gevierd. De voorbereidingen van de gemeente en veiligheidspartners op de jaarwisseling zijn in volle gang.

Zo worden brandbare materialen in de stad verwijderd en worden er activiteiten georganiseerd voor de jongere inwoners. Burgemeester Michel Bezuijen roept iedereen op er voor elkaar, op afstand, een mooie en veilige jaarwisseling van te maken.

In aanloop naar oud en nieuw verwijdert de gemeente rondslingerende brandbare materialen in de stad. Ook autowrakken, die niet op tijd zijn weggehaald, worden verwijderd. Inwoners kunnen helpen door zelf brandbaar materiaal rondom hun huis en in de tuin te verwijderen. En melding te maken van brandbare materialen in de wijk bij team handhaving via telefoon 14 079.

Op oudjaarsdag sluit de gemeente vanaf 16.00 uur alle ondergrondse afval- en papiercontainers tot nieuwjaarsdag 6.00 uur. Ook de gemeentelijke parkeergarages aan de Osylaan en onder het CKC worden afgesloten. De afvalbakken worden afgesloten of tijdelijk weggehaald om vuurwerkschade te voorkomen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com