25 juni 2024

Den Haag – Website Samen op Pad: overzicht van toegankelijkheid

Voorall, de belangenorganisatie voor Hagenaars met een beperking, heeft de website ‘Samen op Pad’ gelanceerd. Samen op Pad is een website waarop de toegankelijkheid voor mensen met een beperking van ruim 900 locaties te raadplegen is. Bekijk de website via www.voorall.nl/samenoppad.

Het is voor mensen met een beperking nodig om te weten waar in Den Haag ze terecht kunnen. Iemand in een rolstoel, met een visuele beperking, iemand die slecht ter been of sneller moe is dan anderen wil van tevoren weten of een gebouw de juiste voorzieningen heeft. Denk bijvoorbeeld aan een gehandicaptentoilet, geleidelijnen voor mensen met een visuele beperking, of een ringleiding in vergaderzalen en theaters voor mensen die niet (goed) kunnen horen.

Met Samen op Pad geeft Voorall een overzicht van toegankelijke en ontoegankelijke locaties in Den Haag, van strandtent tot parkeerplaats. Zo kan iedereen voor zichzelf al van tevoren uitzoeken of het voor hem of haar mogelijk is de locatie te bezoeken. Iemand in een rolstoel heeft immers andere voorzieningen nodig dan iemand die blind of slechthorend is. Samen op Pad bevat toegankelijkheidsdata voor mensen met een auditieve, visuele en/of lichamelijke beperking van locaties als culturele instellingen, restaurants, ziekenhuizen, servicepunten en scholen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com