23 april 2024

Den Haag – Hart voor Den Haag en SP blij met VrouwenBuurtLab

Op maandag 10 januari hebben de raadsleden Nino Davituliani (Hart voor Den Haag / Groep de Mos) en Lesley Arp (SP) de initiatiefnemers van het VrouwenBuurtLab in Laak gefeliciteerd met hun locatie aan de Van Meursstraat 1.

Het VrouwenBuurtLab moet een plek worden waar vrouwen uit Laak elkaar kunnen ontmoeten en zichzelf kunnen ontplooien: zowel op het gebied van onderwijs, sport, hun kansen op de arbeidsmarkt als welzijn. Een dergelijke plek wordt erg gemist in Laak sinds het sluiten van Moedercentrum De Koffiepot. Hart voor Den Haag en de SP hebben het college in mei vorig jaar al opgeroepen om dit initiatief een plek te bieden en zijn blij dat deze handschoen is opgepakt.

Het stadsdeel Laak telt veel alleenstaande moeders die op of onder het bestaansminimum leven. Ook kampen er veel vrouwen met gezondheidsproblemen en taalproblemen, waardoor ze in sociaal isolement verkeren. Het initiatief VrouwenBuurtLab wordt onder andere getrokken door voormalige betrokkenen bij Moedercentrum De Koffiepot. Zes huisartsen uit Laak spraken eerder hun steun uit voor het initiatief, omdat zij merken dat veel vrouwelijke patiënten baat zouden hebben bij een dergelijke ontmoetingsplek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com