18 mei 2024

Regionieuws TV 17 jan. 2021 – Brief van Burgemeesters Haaglanden aan Rutte. Geen strenge handhaving?

De burgemeesters uit de regio Haaglanden hebben na de persconferentie een brandbrief gestuurd aan premier Rutte.

Zij vragen om te overwegen ook alle andere sectoren op en te laten gaan die nu nog dicht moeten blijven, zoals de horeca. De burgemeesters vinden het van belang dat hier op korte termijn helderheid over komt. Er wordt opnieuw een groot beroep gedaan op de veerkracht van sectoren die gesloten moeten blijven en daarmee het hardst door de maatregelen worden geraakt.

Het is zaak een perspectief voor de lange termijn te bieden. Voor de gesloten sectoren moeten steunpakketten verder worden ontwikkeld die zorgen voor ruim voldoende compensatie, aldus de burgemeesters. Over de handhaving van de regels zeggen ze oog te zullen houden voor de menselijke maat. Het afgelopen weekend zijn er veel protestopeningen geweest van de horeca, daar is niet hard op gehandhaafd.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com