20 mei 2024

Zuid-Holland – Prijzen vrije sector huurwoningen bereiken nieuw hoogtepunt

Voor een vrije sector huurwoning in Den Haag betalen nieuwe huurders gemiddeld € 16,89 per vierkante meter. Deze woningen worden steeds duurder. Dit blijkt uit onderzoek van woningplatform Pararius. In de laatste maanden van vorig jaar betaalden huurders 5,3 procent meer huur dan in 2020.

Dit is de grootste stijging sinds 2018, toen de huurprijzen stegen met 5,9 procent. Amsterdam springt eruit met de hoogste prijzen. Alle gemeenten in de regio Haaglanden zijn duur voor wat betreft de vrije sector huren. Relatief goedkope huurwoningen zijn beschikbaar in de Noordelijke provincies Friesland, Overijssel en Drenthe.

Door de coronacrisis daalden de prijzen tijdelijk, maar dat is inmiddels voorbij. Van alle woningen in Nederland is slechts 7 procent vrije sector en 33 procent sociale huur. Omdat er te weinig vrije sector woningen bijkomen valt een grote groep mensen tussen wal en schip. Ze kunnen niet kopen maar komen ook niet in aanmerking voor een sociale huurwoning.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com