20 april 2024

Delft – Trapgedicht over vrijheid op trap bij DOK

Op de grote trap in OPEN is een nieuw gedicht te lezen over vrijheid. Het is goed om in deze tijd een moment stil te staan bij hoe kwetsbaar en kostbaar vrijheid is.

Dichter en VAK-docent Margriet van Bebber schreef het gedicht VRIJ al in 2020 t.g.v. ‘75 jaar vrijheid’. Zij maakte gebruik van uitspraken van Delftse schoolkinderen over wat zij onder vrijheid verstaan.

Op 5 mei geeft zij twee collage-workshops in OPEN waarin de deelnemers zelf betekenis geven aan het woord ‘vrijheid’.
In de workshop maak je een vrijheidsgedicht door een collage te maken van een aantal losse woorden. De collage geef je creatief vorm en neem je mee naar huis.

Voor iedereen die plezier heeft in spelen met taal, knippen, scheuren en plakken. Wij zorgen voor de woorden en ander collagemateriaal. Ervaring met schrijven of dichten is niet nodig: iedereen kan dit!
De plaatsing van het trapgedicht VRIJ is door de lockdowns twee keer uitgesteld naar dit jaar. De trap doet dienst als tribune bij presentaties en voorstellingen van De VAK en DOK. Op 67 rugplankjes zijn de woorden uit het gedicht aangebracht. Wie met de losse plankjes gaat spelen door ze te verplaatsen, kan weer een nieuw gedicht maken.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com