16 juli 2024

Zuid-Holland – Geschiedenis Oude Hollandse Waterlinie voor leerlingen

Leerlingen beleven geschiedenis Oude Hollandse Waterlinie dankzij nieuw onderwijspakket. 350 jaar geleden, in het jaar 1672, keerde het tij. Het ooit zo rijke Holland leek verloren, het volk reddeloos, redeloos en radeloos. Tot wij ons eigen water als wapen inzetten en de vijand wisten te stoppen. Van het Muiderslot tot aan Slot Loevestein deed de Oude Hollandse Waterlinie haar werk. Deze iconische geschiedenis wordt onderdeel van een nieuw te realiseren onderwijspakket van Erfgoedhuis Zuid-Holland en Kunstgebouw.

Om het onderwijs te verbinden met het erfgoed van de Oude Hollandse Waterlinie (OHW), wordt een duurzaam en lokaal educatieproject ontwikkeld voor groep 7 en 8.

Pas als je het weet, dan zie je het. Dat geldt ook voor sporen van het verleden in het landschap, in je eigen omgeving, dorp of stad. Het educatieproject bestaat uit drie lessen. De kern is een bezoek aan een locatie van de Oude Hollandse Waterlinie of een gastles van een theaterprofessional in de klas. Bijzonder aan het project is dat de lokale omgeving en de beleving van de leerling centraal staan.
Leren én talent inzetten

Scholen en lokale erfgoedorganisaties werken actief mee aan de ontwikkeling van het project. Hierdoor sluit het goed aan bij het curriculum van de school, de belevingswereld van de leerlingen en de dagelijkse praktijk. In november 2021 zijn in Molenlanden de eerste lessen door leerkrachten getest.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com