25 juni 2024

Den Haag – Speeltuin Klein Tasmania gered

Vorig jaar werden de omwonenden van speeltuin Klein Tasmania onaangenaam verrast: de buren van Gymnasium Haganum wilden deze ruimte gebruiken voor een extra fietsenstalling.

De bewoners begonnen met een petitie en diverse partijen in de Haagse gemeenteraad steunden deze en keerden zich tegen de plannen van het Gymnasium Haganum. Dit stukje groen moest behouden blijven.

In september 2021 brachten raadsleden van D66, HSP, GroenLinks en PvdD een bezoek aan de speeltuin. Hier hoorden ze dat de omwonenden niet waren betrokken bij de plannen van het Gymnasium Haganum, maar slechts waren geïnformeerd.

De buurtbewoners hebben de speeltuin en buurtontmoetingsplek met veel liefde vormgegeven en onderhouden. Na verschillende gesprekken tussen de buurtbewoners en de school, waarbij verantwoordelijk wethouder Hilbert Bredemeijer aanwezig was als mediator, is het oorspronkelijke herinrichtingsplan nu ingetrokken.

Het schoolbestuur werkt aan een groen alternatief en de buurtbewoners worden hierbij betrokken. De concrete plannen worden op een later moment gepresenteerd.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com