16 juli 2024

Voorburg – Francisca Ravestein Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Voormalig burgemeester van Pijnacker-Nootdorp Francisca Ravestein is bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Vanwege haar bestuurlijke werk in de gemeenteraad van Rotterdam en de Tweede Kamer was zij al Ridder. De hoge onderscheiding die nu is toegekend, kreeg Ravestein voor haar rol en inzet als bestuurder van de Nederlandse Basketball Bond (NBB). De onderscheiding is op 24 januari 2022 namens de Koning uitgereikt door commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit.

Francisca Ravestein was van 2010 tot 2020 voorzitter van de NBB. Daarnaast vervulde zij tal van functies in de internationale sportwereld. Zij was actief in de International Basketball Federation en de International Wheelchair Basketball Federation en ook lid van NOC*NSF. Zij vertegenwoordigde de NBB tijdens de Paralympische Spelen in Londen (2012) en Rio de Janeiro (2016).

Francisca Ravestein zette zich in om 3×3 basketbal te laten uitgroeien tot een aparte discipline met groots georganiseerde tours en wedstrijden. Zij slaagde erin een aantal basketbalevents naar Nederland te krijgen, waaronder het EK 3×3 (2017), het WK 3×3 (2019) en het EK Rolstoelbasketbal (2019).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com