27 februari 2024

Zoetermeer – Alternatieve nieuwsjaarsbijeenkomst Hof van Seghwaert

Het Hof van Seghwaert heeft in plaats van de gebruikelijke nieuwjaarsbijeenkomst met vrijwilligers en wijkwethouder Margreet van Driel een alternatieve nieuwjaarsbijeenkomst gehouden buiten in de stadsboomgaard Perenboomgaard Hof van Seghwaert.

Samen met de wijkwethouder werden “nieuwjaarsgeschenkjes voor jou en voor je buren ”uitgedeeld. Geheel in geest van de Hof waren de geschenkjes “Groen en Sociaal”.

De kanjers van Middin (mensen met een beperking) hadden daar voor maar liefst 200 leuke vogelvoerkopjes gemaakt die je kan ophangen in je tuin. De vogels kunnen op het stokje zitten om de kopjes leeg te eten. De wethouder kon zo een paar honderd speciale ‘vogel-voer-kopjes’ uitreiken aan inwoners van Seghwaert en de bewoners van de wijk Seghwaert alsnog een gelukkig 2022 toe te wensen.

De Pelgrimshoeve heeft de kopjes en potloden geschonken , de cliënten van welzijnsorganisatie Middin hebben ze gevuld met vet en vogelzaad en hebben de Nieuwjaars kaartjes gemaakt. Wethouder Van Driel vond het resultaat er geweldig uit zien en heeft met veel plezier de vogel-voeder-kopjes uitgereikt. Het was volgens haar: “uitstekend georganiseerd door de vrijwilligers van de boomgaard, waardoor zij veel buurt- en wijkbewoners blij hebben gemaakt.”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com