23 april 2024

Den Haag – Jongeren Heldring Business School gesprek met wethouder

Leerlingen van de Heldring Business School uit Den Haag zijn met de wethouder Zorg, Jeugd en Volksgezondheid Kavita Parbhudayal in gesprek gegaan tijdens een debatevent.

Onder begeleiding van Het Debatbureau spraken de leerlingen zich uit. Onderwerp van gesprek is de rol van de wethouder, de impact van de politiek op het leven van jongeren en natuurlijk de naderende verkiezingen.

Ook de achterstanden op school tijdens coronatijd, de mentale gezondheid van jongeren en het gebruik van sportvoorzieningen in de stad kwamen ter sprake. De scholieren benadrukten dat de coronatijd veel achterstanden heeft gegeven. Gelukkig zijn zij dat de school er alles aan doet om deze achterstanden in te lopen.

Voor het maatschappelijke diensttijd project Generatie aan Zet zijn 30 leerlingen aan de slag met een speciaal verkiezingsproject. De leerlingen gaan in de aanloop naar de raadsverkiezingen met verschillende activiteiten aan de slag, zoals het interviewen van raadsleden en het organiseren van debatten. Ook is Heldring Business School op 16 maart een stemlokaal.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com