25 juni 2024

Delft – Brandligt geen wethouderskandidaat na verkiezingen

Wethouder Stephan Brandligt (GroenLinks) stelt zich niet kandidaat als wethouder bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart.

Zijn ambtstermijn bij de gemeente Delft komt hiermee ten einde. Het college dankt de heer Brandligt voor zijn inzet en betrokkenheid en wenst hem alle goeds.

Stephan Brandligt was de afgelopen 10 jaar wethouder Duurzaamheid, Werk en inkomen en Financiën bij de gemeente Delft. Met name de energietransitie, biodiversiteit, de ontwikkeling van Schieoevers en de jaarlijkse kadernota en begroting vielen onder zijn verantwoordelijkheid.

Burgemeester Marja van Bijsterveldt kijkt met veel plezier terug op haar samenwerking met wethouder Brandligt en respecteert zijn beslissing: “Ik spreek zeker namens het gehele college als ik zeg dat wij Stephan zeer gaan missen. Hij bracht meerdere keren uitdagende processen binnen en buiten de gemeente in rustig vaarwater en zette ze weer op het goede spoor. Daarnaast was hij het boegbeeld van duurzame ontwikkeling in onze stad en in de regio. Daarbij is Stephan een prettige collega om mee te werken, een fijn mens. Wij wensen hem alle goeds.”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com