25 april 2024

Den Haag – GroenLinks mogelijk grootste progressieve partij

GroenLinks Den Haag: op weg naar de grootste progressieve partij van Den Haag. De eerste officiële peilingen in deze verkiezingsstrijd zijn positief voor GroenLinks. Het is nog maar één peiling en de campagne duurt nog lang. Net als 4 jaar geleden peilen we op bijna 11% van de Haagse stemmen, goed voor 5 zetels. Bovendien een flinke stijging ten opzichte van de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen. Het werk van GroenLinks aan menselijk, duurzaam en eerlijk beleid in het college wordt gezien en duidelijk gewaardeerd door de inwoners van Den Haag. Dit bevestigt wat ons betreft dat de Haagse kiezer vooruit wil met groene, linkse en progressieve oplossingen en niet zit te wachten op meer rechtse wind.

GroenLinks heeft zich de afgelopen jaren in het college ingezet voor een groener, gelijker en kansrijker Den Haag. Dit doen we niet door te schreeuwen, wij lossen problemen écht op. Wij maken beloften waar en richten ons op het doen. Zo zijn er grote stappen gezet om Den Haag duurzamer te maken. We maken verduurzaming mogelijk voor iedere inwoner door het isoleren van huizen, en het plaatsen van de meeste zonnepanelen. De stad is groener geworden. Ook heeft GroenLinks Den Haag ervoor gezorgd dat de hulp aan mensen die in de problemen zijn geraakt, beter zijn geholpen met meer maatwerk. De schulden van de Haagse ouders van de toeslagenaffaire zijn kwijtgescholden en we hebben een permanente winteropvang geregeld voor iedereen in Den Haag die dak- of thuisloos is.

Op 16 maart staan we samen voor een keus. Geven we de rechtse populisten die Den Haag verdelen de macht of versterken we de progressieve stemmen voor een Den Haag voor iedereen? Een stad waar iedereen een woning heeft, want wonen is een grondrecht en geen verdienmodel. Waar kansenongelijkheid wordt aangepakt zodat ieders dromen waargemaakt kunnen worden. Waar iedereen in een fijne groene straat woont, met een park om de hoek. En waar de gemeente oog heeft voor de mens. We maken beleid met de bewoners uit de stadsdelen en niet alleen vanuit het IJspaleis.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com