25 april 2024

Regionieuws TV -Solidariteitsdemonstratie met sexwerkers in Den Haag matig bezocht door slecht weer

De landelijke solidariteitsdemonstratie met sexwerkers in Den Haag is matig bezocht. Het werd gehouden op het Koekamp in Den Haag.

Het weer was slecht, het regende en stormde. De demonstratie was een solidariteitsprotest. 15 februari is uitgeroepen tot dag van de betaalde liefde. Aanleiding daarvoor is de moord op sexwerker Briza. Die kwam door geweld om het leven in het Van der Valk Hotel in Wassenaar, begin dit jaar.

Uit onderzoek is gebleken dat bijna alle sexwerkers het afgelopen jaar met geweld te maken hebben gehad. Daarbij was ook sprake van emotioneel geweld, zoals vernedering en stalking. Het initiatief voor de demonstratie kwam van Kim Vrolijk, kandidaat raadslid voor de Haagse Stadspartij.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com